Se želiš pridružiti naši zgodbi? To lahko storiš na naslednje načine:

  • Z nami deli svojo osebno zgodbo

Včasih se zdi, da smo v svojih občutij čisto sami, a temu še zdaleč ni tako. Zaupaj nam svojo zgodbo in povej, kaj je tebi pomagalo prebroditi težke trenutke in s tem pomagaj tudi drugim.

Zgodbo lahko napišeš tako dolgo kot ti meniš, da je potrebno za predstavitev tvoje izkušnje. Zraven vključi tudi kratek povzetek približno 200 besed, ki bo služil kot predogled oziroma uvod v tvojo celotno zgodbo.

Pošlji jo nam na naslov povejnaprej@nijz.si in zraven pripiši ali želiš:

– anonimno objavo,

– objavo samo z imenom,

– objavo samo z imenom in sliko, ali

– objavo z imenom, priimkom in sliko.

Hvala, ker podpiraš naše delo!

  • Pridruži se naši zgodbi na portalu MMC RTV Slovenija

Življenje je skupek zgodb, dobrih in slabih. Včasih se znajdemo v stiski in z občutkom, da smo sami ter iz situacije, v kateri smo se znašli, ne vidimo izhoda. Prav v teh trenutkih nam zgodbe drugih, ki so se znašli v podobnih razmerah in občutenjih, pomagajo, da si znova opomoremo in znova polno zaživimo. 

Ti lahko pomagaš nekomu drugemu. Tvoje izkušnje, misli in občutki na tekom okrevanja so lahko ena od poti k dobri zgodbi. 

Z nami jo lahko deliš na povejnaprej@nijz.si V okviru akcije Povej naprej in pomagaj drugemu in v sodelovanju z MMC RTV Slovenija želimo čim več podobnih anonimnih zgodb deliti tudi z drugimi. Si za dobro zgodbo? Pridruži se nam.  

Namen naše skupne zgodbe z MMC RTV Slovenija je preko delitve različnih anonimnim zgodb spodbuditi ljudi, še posebej mlade, da tudi oni poiščejo pomoč v primeru duševne stiske in jim tako pomagati na poti k okrevanju.

Čeprav nekdo ne govori o svojih stiskah, še ne pomeni, da ne trpi. Z deljenjem naših vsebin lahko poskrbiš, da bo ravno tvoja objava tista, ki bo v trenutku stiske nekomu pomagala.

Deliš lahko naše Instagram objave, zgodbe, dodatne grafike pa najdeš tudi tukaj.

  • Obišči in deli glas o naših prihajajočih dogodkih

Na njih povabi tudi svoje prijatelje in skupaj začnimo odpirati prostor debate o tematikah, ki so ti/vama pomembne.

  • Pošlji nam sporočilo, na kakšen način ti lahko pomagamo

Imaš idejo kako bi lahko še izboljšali naše vsebine? Idejo o našem skupnem sodelovanju? Bi želel, da ti naši strokovnjaki pomagajo pri pripravi kakšne vsebine, ki bi koristila tebi ali tvojim prijateljem? Ne omahuj, samo napiši sporočilo na povejnaprej@nijz.si in stisni posreduj!

  • Ste član delovne organizacije? Tudi vi se lahko pridružite naši zgodbi

V kolikor se v vašem delovnem okolju srečujete s posebnimi izzivi ali če bi želeli o specifični tematiki izvedeti več, nam pošljite sporočilo na povejnaprej@nijz.si. Skupaj lahko pripravimo konkretne vsebine, ki bodo prispevale k bolj podpornemu okolju na delovnem mestu.