Desina zgodba

Kot otrok nemara še nisem imela depresij, vendar sem bila pogosto otožna in ves svet se mi je smilil, celo kamni in predmeti in to me še danes spravlja ob živce. Že tedaj sem veliko prejokala in znamenit je moj stavek, ki sem ga izrekla med hlipanjem, ko nisem imela še niti tri leta: »Meni ne jokajo samo učke, meni srček joka.« Temu se še danes režijo na družinskih srečanjih. Do sedmega leta sem živela pri starih starših in to so bila lepa leta, potem pa so me starši vzeli k sebi…

Preberi več

Aljoševa zgodba

Sem Aljoša Bagola, predavatelj, avtor knjižnih uspešnic uspešnic in slovenski kreativni direktor desetletja. To je moja zgodba. Ob koncu leta 2015 sem kot zelo uspešen kreativni direktor enega največjih in najuspešnejših oglaševalskih podjetij v Sloveniji, do ušes zaljubljen v čudovito ženo in krasnega dveletnega otroka, začel čutiti tesnobo in nemir. Kot da sta dušna plima in oseka, sta nihala v vse izrazitejših intervalih in mi srdito pljuskala v vse bolj zaskrbljen obraz…

Preberi več

Klarina zgodba

Par let nazaj, z 12 kg več, prehransko motnjo in občutkom, da nikamor ne spadam je bil prijazen samogovor in lep odnos do sebe le oddaljena ideja, ki se mi je takrat zdela zlagana, skorajda nemogoča.

Koliko truda (in hrane…) je bilo treba, da sem zatirala vse te občutke nesprejemanja, nezadovoljstva, osamljenosti, negativne samopodobe… In tako sem leta in leta živela ”na pol”.

Srečno življenje ne obljublja, da je lahko. Je pa polno.

Preberi več

Lonina zgodba

Sem 21 letna punca Lona, ki prihaja s Koroške.

Študiram psihoterapijo na Univerzi Sigmunda Freuda in že drugo leto živim v Ljubljani.  Po naravi sem zelo pozitivna oseba, ki zelo rada spoznava nove ljudi in se od vsakega nekaj nauči. Prihajam iz 4-članske družine, ki je kot vsaka družina, posebna na svoj način.

Če bi me spoznal/a danes bi pred sabo imel/a osebo, ki je zelo vesela, pozitivna, polna energije vendar sem rabila skoraj 18 let, da sem prišla do tej točke.

Preberi več

Evina zgodba

Živjo.

Moje ime je Eva. Stara sem skoraj 40 let in se občasno spopadam z anksioznostjo, napadi panike, obsesivno kontrolo in še čem.

In ni me več sram to priznati. Tudi me ni več sram zaprostiti za pomoč, ko čutim, da jo potrebujem. Priznati sebi je prvi in zelo pomemben korak.
Povedati naprej in sprejeti pomoč pa je že pogumno korakanje proti luči na koncu tunela.

Okej je, če nisi vedno okej. Ne boj se in povej naprej!

Preberi več

Jožetova zgodba

Strogi starši in uporniška duša ne sodijo skupaj. Visoka pričakovanja so pripeljala do tega, da sem našel napačno družbo, posledično pa se je moj odnos z družino drastično poslabšal.

Vse skupaj je privedlo do hude depresije, kasneje pa se je sprevrglo v anoreksijo. V pol leta sem izgubil 30 kg, situacija pa se je samo slabšala.

Po neuspelem poskusu samomora se je odnos domačih popolnoma spremenil. S pomočjo staršev, partnerke in profesionalne pomoči pa sem uspel premagati svoje težave.

Preberi več

Veronikina zgodba

Živjo.

Stara sem 21 let in že nekaj let živim v Ljubljani, kamor smo se skupaj z družino preselili iz manjšega kraja. Že od majhnega sem vpletena v šport, kateremu sem se v mladostništvu začela tudi profesionalno posvečati. Temu je še vedno tako, zato sem začasno študij postavila na stranski tir. Prve korake v športne vode je naredil moj starejši brat, jaz pa sem temu z veseljem in strastjo sledila. Trenutno mineva 16 let odkar sledim sanjam in cilju, ki sem ga imela kot otrok. Kljub temu, da je trenutno moj cilj enak, kot je bil pri 5 letih, to ne pomeni, da v tem času ni bilo ovir, težav, skrbi …

Preberi več

Sašova zgodba

Hej,

Sem Sašo, star sem 31 let in se ukvarjam z ogromno različnimi stvarmi.

Srednja šola je bila zame najhujše obdobje mojega življenja. Zamenjal sem šolo, izgubil sem punco, se zredil na skoraj sto kilogramov, shujšal na šestdeset… Bil sem izgubljen, brez prave strokovne pomoči in motivacije za življenje. Bil sem obseden s svojim izgledom in bil izredno nesamozavesten.

Danes pa počnem vse kar sem si v življenju želel!

Preberi več

Ne glede na tvoja občutja, nisi nikoli sam(a). Zaupaj nam tvojo zgodbo na povejnaprej@nijz.si

Tukaj si poglej še druge načine, kako lahko postaneš del naše zgodbe.