David Zupančič je specializant infektologije v Univerzitetnem kliničnem centru, doktorski študent, mladi očka in (verjetno) prvak med slovenskimi zdravniki po številu sledilcev na Instragramu. Na svojem profilu @ministry.for.wtf, ki ga spremlja več kot 31 tisoč sledilcev, objavlja hudomušne prigode iz svojega poklicnega in zasebnega življenja, ob katerih se dotakne tudi resnih tem, povezanih z zdravjem in dobrim počutjem.

Sam ima za seboj dolgoletno obdobje anksioznosti, tesnobe, paničnih napadov, nespečnosti. Stiske in težave mu je uspelo prebroditi, ampak kot poudarja sam, jih prebrodil ni sam, temveč ob veliki podpori in razumevanju družine in bližnjih, ki so pomembna opora na vsakem – večjem ali manjšem – koraku na poti do duševnega zdravja.

Prvi korak k boljšemu počutju je, da o svojih težavah spregovorimo in to brez strahu, da bi nas to delalo manjše in šibkejše ljudi, pravi David. Ker se zaveda, da se vsakodnevno z nespečnostjo, tesnobo in depresijo spopada na tisoče mladostnikov, se je odločil, da postane ambasador kampanje, saj želi sporočiti drugim, da njihove stiske niso nekaj unikatnega, da se z njimi srečujejo mnogi, saj so nekaj normalnega in povsem človeškega. Pa tudi prehodnega.

Več o Davidu in njegovi zgodbi si lahko prebereš na naslednji povezavi.